Slot Zuylen

PERSBERICHT SLOT ZUYLEN

november 2016

Belle-dag 2016 in Slot Zuylen

De beroemde schrijfster Belle van Zuylen leefde de eerste decennia van haar leven in Slot Zuylen. Dat wordt jaarlijks gevierd tijdens de Belledag, die dit jaar op zondag 20 november plaatsvindt.

Activiteiten

Treed in Belle’s voetsporen met een lezing van Arjan den Boer, rondleider bij Slot Zuylen en publicist over monumenten. Ook kunt u deelnemen aan speciale Belle-rondleidingen, langskomen voor een sneak preview van een serie nieuw verworven portretten van Belle en enkele naaste familieleden, of genieten van een Belle taartje in het museum café.

Lezing

Arjan den Boer, rondleider bij Slot Zuylen en publicist over monumenten, neemt u mee van het zomerhuis (Slot Zuylen) naar het winterhuis van de familie Van Tuyll van Serooskerken aan de Kromme Nieuwgracht in Utrecht. Onderweg wordt de situatie van de 18e eeuw – de tijd van Belle van Zuylen – vergeleken met het heden. Langs de Vecht passeren we enkele inmiddels verdwenen buitenplaatsen, waarvan soms nog restanten zichtbaar zijn. In de stad Utrecht zien we waar Belle en haar familie zich in de winter mee bezig hielden.

Gegevens:

  • Zondag 20 november 2016.

  • Rondleiding: vanaf 11.30 uur ieder uur t/m 15.30 uur; volwassenen € 10,50, kinderen €5,00, Museumkaart gratis.

  • Lezing Arjan den Boer: 14.00 uur. Maximaal 60 personen. Vol = vol. Gelieve te reserveren via info@slotzuylen.nl of 030-2440255 ovv naam + aantal personen en ‘Lezing Arjan den Boer’. De lezing vindt plaats in de bovenzaal van het Koetshuis. De lezing kost €4,00. Voor personen met toegangskaartje tot het kasteel of Museumkaart €2,00.

  • Museumcafé Koetshuis is geopend van 11.00 tot 17.30 uur.

  • Reserveren aanbevolen op 030-2440255 of via info@slotzuylen.nl

  • Slot Zuylen is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen, het museumcafé Koetshuis wel.

  • OV: vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen bereikbaar met bus 34. Uitstappen halte Oud-Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de geplande activiteiten voor 2016 en 2017 kunt u contact opnemen met Slot Zuylen op 030- 234 37 23

Bijlage: afbeelding Belle van Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met (internationaal) invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen. Schrijfster Belle van Zuylen is een van de bekendste bewoners uit de geschiedenis van Slot Zuylen. Het kasteel toont de wooncultuur van de Utrechtse adel vanaf de 13e eeuw, met kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamervullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porselein. Het Slot is omringd door fraaie tuinen en gelegen in een prachtig landschap. Slot Zuylen brengt het verleden tot leven met rondleidingen, concerten en evenementen.

Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud-Zuilen – www.slotzuylen.nl