Het Slot zoekt vrijwiligers

Slot Zuylen zoekt versterking (Persbericht van Slot Zuylen, 11 maart 2014)

 

Stap een andere wereld binnen, een wereld vol historie, de wereld van Slot Zuylen!

Wanneer u Slot Zuylen binnen stapt treft u een wereld aan van adellijke families van lang geleden, een plek waar de tijd heeft stilgestaan. Een plek die behouden moet blijven voor de toekomst. Hieraan kunt u als vrijwilliger een belangrijke bijdrage leveren.

 

Tastbare familiegeschiedenis

Slot Zuylen is een kasteelmuseum in het dorp Oud Zuilen, net buiten Utrecht in de gemeente Stichtse Vecht. Het museum wordt omgeven door een oude gracht en een historische tuin. Binnen vertellen de vele schilderijen en antieke meubels, die rijkelijk aanwezig zijn, maar ook alledaagse voorwerpen het verhaal van de bewoners. Waaronder het verhaal van de bekendste bewoner, Belle van Zuylen (1740-1805), die tot haar huwelijk op het Slot woonde.

 

Koetshuis en theeschenkerij

Medio 2014 opent Slot Zuylen haar nieuwe theeschenkerij in het gerenoveerde Koetshuis. Het Koetshuis is vrij toegankelijk voor bezoekers en dagjesmensen.

 

Vrijwilligers gezocht

Slot Zuylen heeft veel moois te bieden voor een jong en oud publiek. Enkele betaalde, gespecialiseerde krachten en een groep enthousiaste vrijwilligers werken hard voor het behoud van het Slot. Hun inspanning en betrokkenheid zijn onmisbaar. Om het Slot draaiende te houden zoeken wij steeds naar nieuwe vrijwilligers die mee willen helpen het onze bezoekers naar de zin te maken en het Slot in stand te houden.

 

Slot Zuylen zoekt daarom op kort termijn:

Een assistent-beheerder (betaald, oproepkracht) voor 0-8 uur per week, vaak in het weekend.
Assistent-beheerders zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het Slot en de bijbehorende gebouwen. Zij worden voor deze verantwoordelijke en zelfstandige functie in de praktijk opgeleid.

Gastvrouwen m/v (vrijwillig), inzet in overleg
Gastvrouwen worden ingezet in de theeschenkerij, bij huwelijkssluitingen (vooral vrijdag en zaterdag), bij zaalverhuur en bijzondere activiteiten in en rond het Slot. Zij worden begeleid door de beheerder.

Medewerkers Museumwinkel m/v (vrijwillig), minimaal 1 dagdeel per week
Als medewerker van de museumwinkel ontvangt u de museumbezoekers, verkoopt u toegangskaartjes voor tuin en Slot en artikelen uit de winkel. De museumwinkel bevindt zich in een bijgebouw van het Slot.

Schoonmakers (tegen kleine vergoeding), voor 1 à 2 ochtenden per week
Het gaat hierbij vooral om de museale schoonmaak in het Slot, een specialistische taak waarbij u goed wordt begeleid. Maar ook om het schoonmaken van facilitaire ruimtes. De museumschoonmaak vindt in ieder geval op donderdagochtend plaats.

Tuinmedewerkers voor de moestuin van Slot Zuylen (vrijwillig), voor min. 2 dagdelen per week
Voor het onderhouden van de moestuin zijn wij op zoek naar vrijwilligers met kennis van zaken. Het werken in de moestuin vindt in ieder geval op donderdagochtend plaats; u wordt begeleid door de hovenier van Slot Zuylen.

 

Inlichting over alle functies te verkrijgen bij de beheerder, mevrouw Anneke Siks en de directeur mevrouw Marian van Dijk. Telefoon (030)2440255 of beheerder@slotzuylen.nl

 

 

Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611AS Oud-Zuilen – www.slotzuylen.nl

Dit persbericht is afkomtstig van Slot Zuylen en is onder verantwoording van Slot Zuylen hier geplaatst. Het Genootschap geeft dit bericht slechts door en kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, onjuistheden, tekortkomingen of wat dan ook van welke aard dan ook.

Dit bericht is geplaatst in Mededelingen. Bookmark de permalink.